diumenge, 27 de novembre del 2011

"Trade, el precio de la inocencia"

GoogleDues noies del nord d’Europa arriben a l’aeroport de Mèxic, DF. Les esperen dos homes i una dona. De seguida veuen que alguna cosa no acaba d’anar bé quan, tot just arribar, la dona les hi demana els passaports. Quan demanen per què, la resposta és que pel visat. Estan entrant a un cotxe i decideixen fugir corrents, però a una l’agafen i l’altre, en la fugida, és atropellada. El cotxe arrenca, marxa corrents i es veu la noia a terra, se suposa que morta.

En un barri pobre, una nena de 13 anys celebra el seu aniversari amb les seves amigues. La mare des de la cuina, per la finestra les mira i somriu. En plena celebració arriba el germà, més gran que ella, i li porta un regal: una bicicleta. La mare, que sap que el seu fill no va gaire a l’hora amb les amistats que té i per on es mou, li diu que no l’accepti la bicicleta que a saber com l’ha aconseguida i la nena no ho entén, ella és una nena i no sap res de la vida, encara.

L’endemà d’hora, d’amagat de la mare, la nena agafa la bicicleta i surt a fer un volt. Contenta i feliç va a munt i a vall pel barri. De sobte, veu un cotxe –gama alta– que la segueix. Espantada intenta fugir i amb el neguit i la pressa cau a terra. Dos homes surten del cotxe i l’agafen. La bicicleta queda a terra, tirada.

Totes dues coincidiran en una mena d’habitació on ja hi ha la noia del nord d’Europa i arriben els dos homes amb la nena.

Quan arriben, el primer que fa un dels homes –el que mana– és trencar una fotografia d’un nen, fill de la del nord d’Europa, i amenaçar-la amb la família, saben on viuen els pares i el fill a Polònia. Després d’això la viola, davant de l’altre home i de la nena.

Ella anava a Los Ángeles, però al seu país li van dir que era més fàcil entrar per Mèxic. Va amb intenció de treballar i aconseguir emportar-se el seu fill amb el temps. No sap on ha anat a caure i se n’adona quan rumiant-hi recorda que una de les coses que li van demanar va ser l’adreça dels pares. Ho tenen tot lligat aquesta gent.

El germà de la nena és en un bar amb els amics –les males companyies que diu la mare– i veu passar un nen amb la bicicleta de la germana i surt corrents darrera d’ell, pensant que l’ha robada, però el nen explica que l’ha trobada tirada al carrer.

A partir d’aquí el germà enceta la cerca, incansable, de la germana.

La màfia russa, la implicació de la mateixa policia mexicana, el poc interès per part de les autoritats policials nord-americanes per les persones  –perquè són mexicanes potser?­ Els homes que paguen grans sumes de diners per tenir una verge, o un nen, un nen que subhasten a un pederasta, però d’aparença  d’home “respectable”. El silenci, per por, dels veïns.  

Una suma de coses que fan que el tràfic de dones, nenes i nens sigui un dels mercats que mou més diners i contra el que no s’actua prou.

Una pel·lícula interessant per saber com funcionen aquestes màfies, però tremendament trasbalsadora, que vaig veure ahir i que encara no m’he pogut treure del cap.


1 comentari:

Joan ha dit...

Ui, merda de món. Quasi que no em ve de gust fer-me mala sang... Només de llegir-te ja m'ha agafat mal cos.